četvrtak, 14. veljače 2019.

Članovi i aktivisti Vidre podržali su  kampanju Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama, zahtijevajući pred Vladom od premijera i članova Vlade da konkretnim potezima zaustave sve oblike nasilja nad ženama u zdravstvenim institucijama o kojima su žene progovorile tijekom akcije #PrekinimoŠutnju.

Gepostet von Gordana Orsag Pasanec am Donnerstag, 14. Februar 2019

https://www.vecernji.hr/vijesti/milijarda-ustaje-protiv-nasilja-zaustaviti-sve-oblike-nasilja-nad-zenama-u-zdravstvu-1300920

ponedjeljak, 11. veljače 2018.

Predsjednica Vidre Vesna Grgić i suvoditeljica Zelenog odreda Gordana Pasanec rado su se odazvale  pozivu  gosp. Pettera Nilssona, zamjenika veleposlanice Kraljevine Švedske na upoznavanje i neformalni sastanak.

     

subota, 9.veljače 2019.

Zeleni odred organizirao je akciju snimanja devastiranih šumskih područja na području cijele RH pod nazivom “Skrivena kamera Zelenog odreda”. Sa 22 lokacije pristiglo nam je  preko 450 fotografija i dvadesetak klipova. Posjetili smo Žumberak, Zrinsku goru (Mačkovac, Šumarica, Hraščinska gora, Mačkovo selo), Kalnik, veliki dio Like (od Donjeg Lapca do Bjelopolja) , Medvednicu i još mnoge druge lokacije.

 

srijeda, 30. siječnja 2019.

Zeleni odred na Psunju na kojiem se ubrzano devastiraju ogromne površine šuma.

 

utorak 29.siječnja 2019.

“Potraga” RTL televizije na inicijativu Zelenog odreda o devastaciji Medvednice, gospodarenju šumama, namještanju natječaja, krađama i ucjenama u “Hrvatskim šumama” d.o.o, itd:

https://vijesti.rtl.hr/potraga/3330175/djelatnici-hrvatskih-suma-kooperanti-i-aktivisti-o-losem-gospodarenju-sumama-krade-se-ucjenjuje/?fbclid=IwAR3Dk8r_4AUyjJzFJKmRrv65fNCQkXsdIlyDgSuRPYfAKc5UMwOJEUyto9U

 

 

subota 26. siječnja 2019.

Zeleni odred na obroncima Bilogore snima materijale o preteškoj devastaciji šuma koja rezultira alarmantno izumiranjem pčela.

 

petak, 18.siječnja 2019.

Zbog sve većeg broja mladih simpatizera u okviru udruge oformljen je FORUM MLADIH!

Voditeljem je imenovan mladi politilog Hrvoje Šincek.

 

 

ponedjeljak, 14. siječnja 2019.

Voditeljice Zelenog odreda Vesna Grgić i Gordana Pasanec kod Denisa Latina na HRT u emisiji “Studio 4” govore o devastaciji Medvednice i pljački šuma diljem Hrvatske.

HRT STUDIO 4 ugostio je Zeleni odred!

Snimka cijelog razgovora o devastaciji Medvednice i pustošenju šuma u RH koje su voditeljice Zelenog odreda Vesna Grgić i Gordana Pasanec vodile 14.siječnja 2019. Zahvaljujemo HRT ekipi STUDIJA 4.

Gepostet von Zeleni odred – forum am Dienstag, 15. Januar 2019

 

četvrtak, 10. siječnja 2019.

Zeleni odred organizirao je prosvjedni skup ispred Direkcije “Hrvatskih šuma”d.o.o. pod nazivom “Što ste sjekli, sjekli ste!”.

https://vijesti.rtl.hr/novosti/zanimljivosti/3317567/priprema-se-betonizacija-medvednice-ne-postuju-se-zakoni-hrvatske-sume-ce-nestati/?fbclid=IwAR3Cft9jakGIcNhg6xAwwlBE84qmGwpu6whV-LxClAhG54jw5iWm2ABcP0c

 

petak, 4. siječnja 2019.

Predsjednica Vidre Vesna Grgić i suvoditeljica Zelenog odreda Gordana Pasanec nastupile u emisiji “Miščafl” radio postaje Laganini FM u Zagrebu.

Snimka cijelog priloga o Zelenom odredu, devastaciji Medvednice i šuma u RH:

četvrtak, 3. siječnja 2019.

U ime Zelenog odreda redali smo drugi dio tužbe na dodatnih stotinjak stranica USKOKu vezanu za sumnju u organizirani kriminal u koji su upleteni “Hrvatske šume” d.o.o, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, HERA, Komora šumarskih inženjera i mnogi drugi.

Također, urudžbirana su i Otvorena pisma premijeru Plenkoviću i predsjedniku Sabora Jandrokoviću u kojima od njih zahtijevamo javno očitovanje o rezultatima naših istraga gdje navodimo otvorenu sumnju u organizirano zločinačko djelovanje sa ciljem potpune devastacije i rasprodaje hrvatskih šuma.

  

 

 

Svim članovima, simpatizerima i onima koji će to tek postati, Zeleni odred – forum braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija želi svako dobro u predstojećim blagdanima.

Svim članovima, simpatizerima i onima koji će to tek postati, Zeleni odred – forum braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija želi svako dobro u predstojećim blagdanima.

Gepostet von Zeleni odred – forum am Freitag, 21. Dezember 2018

 

_______________________________________________________________________________

 

četvrtak, 27. prosinca 2018.

Članovi i aktivisti Vidre i Zelenog odreda pridružili su se prosvjednom skupu “Pravda za Davida” kojega je u Zagrebu organizirala suvoditeljica Zelenog odreda Gordana Pasanec, o čemu smo pisali u našem tekstu “Mrziteljica mržnje” od 28.prosinca 2018.

http://hr.n1info.com/Vijesti/a358646/Zagreb-za-Davida-Ni-u-nasoj-drzavi-nisu-cista-posla-Daruvarac-se-slobodno-sece.html?fbclid=IwAR3nMkVAP5u1ejjqEj84Z2GKwUfYcYEyjwcH-n8OXL9NO2yf2joA6jBuaLo

Zagrepčani se okupljaju tražeći pravdu za Davida

Gepostet von Jutarnji am Donnerstag, 27. Dezember 2018

 

nedjelja, 16.prosinca 2018.

Zeleni odred ugošćen na Gradskom radiju Virovitica. Suvoditeljica Zelenog odreda Gordana  Pasanec govorila o Vidri, Zelenom odredu, našim planovima, stavovima, usmjerenju… :

https://drive.google.com/file/d/1efWsLc6F4eBK_1TrHTWlGF9LBnRmCaYk/view?fbclid=IwAR0k8d1q_sEQ0sgBKJdWVk6dsCor13CwBk8TZ1Ie7E3XM1mB_3czCDKAP9g

 

subota, 15. prosinca 2018.

Snimanje nastavka emisije za HRT 3 o Vidri i Zelenom odredu.

 

četvrtak, 13. prosinca 2018.

Zeleni odred je predao Pučkoj pravobraniteljici i na DORH sažetu u  5 glavnih točaka, na stotinjak stranica protiv Hrvatskih šuma d.o.o., Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, Ministarstva energetike i Hrvatske komore šumarskih inženjera i još nekih sudionika u pustošenju naših šuma Pučkoj pravobraniteljici i na DORH. 

 

https://radio.hrt.hr/radio-sljeme/clanak/zeleni-odred-predao-prijavu-protiv-hrvatskih-suma-dorh-u-i-uskoku/185965/?fbclid=IwAR0eDMdgZUTAeYUeVzTjN_dja4BrFa1iAFvhmn1YwybtmRgIWSxKD9CBF1k

 

Gepostet von Zeleni odred – forum am Samstag, 15. Dezember 2018

 

srijeda, 12. prosinca 2018.

Na inicijativu Zelenog odreda ekipa RTL Potrage snimila je prilog o odlagalištu opasnog otpada u općini Topusko.

https://vijesti.rtl.hr/potraga/3304277/gradjani-topuskog-u-strahu-gdje-se-odlaze-4-tisuce-tona-opasnog-i-neopasnog-otpada/?utm_source=vijestiFB&utm_medium=post&utm_campaign=organic&fbclid=IwAR1FD07yAKQeMzjCH2VYR9ZVwp229XSAXJMwpexDwXdm3plTc3a4nDAsmxU

 

10. prosinca 2018.

Podržali smo prosvjedni skup “Na suprotnoj strani” u Zagrebu, protiv podizanja spomenika Franji Tuđmanu.

http://hr.n1info.com/Vijesti/a354373/Na-suprotnoj-strani-prosvjed-protiv-podizanja-spomenika-Franji-Tudjmanu.html?fbclid=IwAR2DRjeDL-st9HITOaIVSGMHcBr6FHJAQ8PEFnCTOuO0vMwbYASudc9noBk

 

nedjelja, 9.prosinca 2018.

Snimanje prvog dijela emisije o Zelenom odredu za HRT3 u okolici Brestovca na Medvednici.

 

 

ponedjeljak, 26. studenog 2018.

Protiv devastacije urbanih parkova žestoko smo nastupili na tribini “Grmoščica za građane” u Zagrebu. U ime Zelenog odreda govorili su Vesna Grgić, Gordana Pasanec i Nenad Ljubić.

Tribina "Grmoščica za građane"Pitanje Vesna Grgic predsjednica braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija i suvoditeljica Zelenog odredaDignula je temperaturu u dvorani👍😊

Gepostet von Zeleni odred – forum am Montag, 26. November 2018

Tribina "Grmoščica za građane" pitanja postavlja Gordana Pasanec – suvoditeljica Zelenog odredaNema odgovora😁

Gepostet von Zeleni odred – forum am Montag, 26. November 2018

Tribina "Grmoščica za građane"Vesna Grgić i Nenad Ljubić 👍👍

Gepostet von Zeleni odred – forum am Montag, 26. November 2018

 

subota 24. studeni 2018.

Zeleni odred podržao je prosvjedni marš Šetnja trasom Samoborčeka u kojem građani grada zagreba prosvjeduju protiv daljnje devastacije i betonizacije Trešnjevke.

 

subota, 10. studeni 2018.

Zeleni odred organizirao je 3. Marš za spas hrvatskih šuma, ovaj puta na Petrovu goru.

 

subota, 27. listopada 2018.

Podržali smo i prisustvovali prosvjednom skupu RASKID! 6 u organizaciji Pokreta za sekularnu hrvatsku.

 

 

nedjelja, 21.listopad 2018.

Radi  lakšeg praćenja  objava Zelenog odreda na Facebooku, uz stranicu “Tko će prvi do bakice” otvorili smo i stranicu “Zeleni odred-forum”.

 

subota, 20.listopada 2018.

VIDRA je sudjelovala na prosvjednom skupu protiv nove mirovinske reforme “Doživi mirovinu! I tebe se tiče!” u Zagrebu.

 

 

četvrtak, 18.listopada 2018.

Udruga građana Siget je danas predala nadopunu prijavi na DORH, vezano za malverzacije oko zemljišta u Sigetu.

Istovremeno smo kao dio Platforme Zelenog odreda – foruma braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija predali prijavu oko malverzacije sa parcelama-zamjene zemljišta u Gradu Zagrebu i za Jelenovac.

 

nedjelja, 14.listopada 2018.

Zeleni odred – forum braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija  podržao je Prosvjed u naselju Siget i dao podršku Udruzi građana Siget koja je dio Platforme Zelenog odreda.
Predsjedniva Vidre Vesna Grgić je održala motivacijski govor koji je odlično odjeknuo među građanima.

 

Pod motom “Građani uz građane” Vidra je od prvih dana stajala uz bok Sigećanima u borbi protiv kriminala, pogodovanja upitnim investitorima, malverzacija gradskim zemljištem, ucjena i prijetnji, protiv nasilne i nezakonite privatizacije, kao i betonizacije zelenih površina unatoč protivljenju i stvarnim potrebama građana Sigeta.

 

 

subota 29. rujna 2018.

Zeleni odred je na prijavu građana Jelenoivca u Zagrebu obišao teren gdje je bespravno porušena šuma pod zaštitom Šumarije Zagreb radi pripreme zemljišta za bespravnu gradnju više objekata.

 

srijeda, 26.rujna 2018.

 

https://www.vecernji.hr/zagreb/htjeli-otkupiti-lokaciju-brestovac-pa-uocili-nelegalno-djelovanje-sve-prijavili-dorh-u-1272371?fbclid=IwAR2qaDVSI2YSuBY8KsShB-PqV_sea49IYRbRFYp22-fjpRmgFeN9qvfb9vY

 

utorak, 25. rujna 2018.

Obišli smo lokalitet Jelenovac u Zagrebu za koji su nam građani dojavili kompletnu ilegalnu devastaciju državne šume u zaštićenom parku prirode.

 

nedjelja, 23.rujna 2018.

Aktivisti Zelenog odreda posjetili su Turopoljski Lug za kojeg smo primili dojavu o mogućoj pretjeranoj sječi šume.

 

ponedjeljak, 17. rujna 2018.

Vidrin Zeleni odred s TV Al Jazeera obišao je teško devastirane Vučje jame na Medvednici.

http://balkans.aljazeera.net/video/aktivisti-upozoravaju-na-prekomjernu-sjecu-suma-u-hrvatskoj?fbclid=IwAR3eSZpuEm-w3Hyyenyymd6kpXA6f8Q-nfEup1GFCgwmDDEwL2FIeXwQs8E

 

ponedjeljak, 17. rujna 2018.

Zeleni odred je na društvenim mrežama i Facebook stranici “Tko će prvi do bakice” pokrenuo akciju “Građani fotografiraju” u želji da potaknemo građane na suradnju, u prikupljanju foto materijala devastiranih šumskih predjela.

 

nedjelja, 16. rujna 2018.

Sa novinarima Al Jazeere posjetili smo neke ogoljene predjele Medvednice i upozorili javnost na pretjeranu sječu šume koja se iz dana u dan nastavlja sve većom brzinom:

http://balkans.aljazeera.net/video/aktivisti-upozoravaju-na-prekomjernu-sjecu-suma-u-hrvatskoj?fbclid=IwAR2mfp7ZaUW4GUU854qEjscpKO07FFrkgS6PN3Q_eqcgJs9QeL2P-Pk2JDk

 

subota, 15.rujna 2018.

Zeleni odred – forum braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija podržao je akciju “Očistimo smeće s naših jezera” u organizaciji ŠRU “Odra” iz Velike Gorice.
utorak, 11. rujna 2018.

Budući  da se veći dio devastiranih šuma i objekata u Hrvatskoj nalazi u granicama zaštite koje su određene direktivama EU i Nature 2000, Zeleni odred je organizirao tribinu “Moć i granice-Natura 2000” kako bi šira javnost saznala što znači i kako djeluje ta ekološka mreža.

Gosti tribine – Hrvatska agencija za okoliš i prirodu (HAOP): Aljoša Duplić i Ramona Topić.

 

subota, 1. rujna 2018.

Zeleni odred – 2. Marš za spas šuma Žumberka!

utorak, 28. kolovoza 2018.

Nacional o aktivnostima Zelenog odreda

https://www.facebook.com/Go253/photos/pcb.231639794194487/231639740861159/?type=3&theater

https://www.facebook.com/Go253/photos/pcb.231639794194487/231639770861156/?type=3&theater

 

subota, 25. kolovoza 2018.

Dotrščina danas–zaštićena spomen-šuma! 

https://www.facebook.com/Go253/photos/a.211805349511265/230885904269876/?type=3&theater

 

ponedjeljak, 20. kolovoza 2018.

  1. Marš Zelenog oreda za spas Medvednice!

https://www.facebook.com/mihaelalanarovare/videos/317572305454935/

Tko Će Prvi Do Bakice:

https://www.facebook.com/Go253/posts/226719618019838?__xts__[0]=68.ARDZubTpKcvFPHC8rZLt8x1bSHM5fBxeRz2JPPKa1uAMdaaI-ijLRfry0KYoKNQYiRzC3fi6LcQNcwnAkVhsxwXVQ4UbXrL05k8bTSoUhugbk4Lpghjk95rO-mYjsqyKlghxxWcnSMJn_8PZNqFTmVWlbxMeKFy_Mmgme7dxWqtV3uGvD1D5nQ&__tn__=C-R

https://radio.hrt.hr/clanak/vidra-na-sljemenu-se-zbiva-majka-svih-pljacki-devastacija-sume/176916/

Z1 TV:

https://www.facebook.com/z1televizija/videos/1092185564273370/?hc_ref=ART351KXD81CbspK-HsYxDGs-4SO_g2c9OjQbuDw85XgZFUgQp-J2EBAklqdVARYv5A&__xts__[0]=68.ARDrI7au9LCtQiht7ATW0MXP_Kxf-KqPQB0tgOnMEa5k5cnoAt8Oh27nj24RdwvA4LPH_2ptGsvPaGZDGiPKTAB9iZsDE35UjUxReDG_lRYmUaqDxHokQYwo_Z7WZCsxHtderJuCGV9y_Ppq-x1JBtU4_gEv5UeT76A5pNuv_KHKPOWVQAw8XA&__tn__=FC-R

 

nedjelja, 19. kolovoza 2018.

Zeleni odred danas u DW:

https://www.dw.com/hr/sljeme-nije-samo-o%C4%87elavilo-ono-se-devastira/a-45135817

Sljeme nije samo „oćelavilo“, ono se devastira!

Braniteljska udruga „Vidra – veterani i društvena akcija“, za ponedjeljak, 20. kolovoza, organizira prosvjedni marš na kojem će se upozoriti na devastaciju šuma u Hrvatskoj.

 

utorak, 14. kolovoza 2018.

Zeleni odred danas u Nacionalu✌️💪🌳🌲

Nacional

 

nedjelja, 12. kolovoza 2018.

Danas smo bili na Snopljaku od 15-18 sati🌿💪

https://www.facebook.com/Go253/posts/219741768717623

 

nedjelja, 5. kolovoza 2018.

Zeleni odred u nedjelju ponovno organizira sastanak na otvorenom. Ovaj je puta izabrana nekad prekrasna i nedirnuta, danas teško ranjena Goršćica.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1758952694200341&id=1351842894911325

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1763481947080749&id=1351842894911325

Zahvaljujemo ZG-magazinu!

http://zg-magazin.com.hr/zeleni-odred-obisao-i-gorscicu/

 

petak, 3. kolovoza 2018.

Dana 3. kolovoza 2018. Gradskom smo Uredu za prostorno uređenje u Zagrebu službeno poslali zahtjev gdje uz poduži tekst i obilje dokaza o nezakonitoj, dugogodišnjoj devastaciji Medvednice!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1759874497441494&id=1351842894911325

 

subota, 21. srpnja 2018.

Neformalnom druženje Zelenog odreda kod sanatorija Brestovac na Sljemenu, u 10:00 sati; tu smo u miru nekad prekrasne šumske idile izmijenili stavove i ideje o zajedničkom djelovanju glede spasa sada već preteško devastirane Medvednice.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1734909743271303&id=1351842894911325

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1738955932866684&id=1351842894911325

Zahvaljujemo ZG-magazinu!

http://zg-magazin.com.hr/zaustavite-bespostednu-devastaciju-medvednice/#.W1XIPQ4L0zA.facebook

 

 

srijeda, 18. srpnja 2018.

Na Trgu žrtava fašizma u 18:00 sati, smo svima zainteresiranima na kraćem zajedničkom sastanku iznijeli svoj plan i program.

https://www.facebook.com/hrvoje.pavic.5836/posts/142765973280888

Post o jednoj od predstojećih akcija Zelenog odreda je u manje 3 sata podijeljen na društvenim mrežama sedamdesetak puta, a do večeri 315 puta (trenutno 376)!!!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1734224823339795&id=1351842894911325

 

 

subota, 14. srpnja 2018.

Novoosnovani Vidrin forum Zeleni odred predstavio se Zagrepčanima pred „ulazom“ na Sljeme, poznatim Tunelom.

http://veteranividra.hr/plakat-cu-sutra/

 

7. lipnja 2018.

Podržali smo građansku prosvjednu akciju 7.6.2018.ispred Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) u Zagrebu, koje je bio cilj upozoriti na veliki broj kaznenih prijava među kojima se nalaze i prijave udruga podnesene na temelju sumnje u nezakonito postupanje gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

https://www.facebook.com/gordana.pasanec/videos/2224910530882582/?t=0

 

27. svibnja 2018.

VIDRA je ponovno uz građane!
Grupe Elemental i Pips Chips & Videoclips u nedjelju su u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici pred oko 850 građana održale prosvjedni koncert u znak podrške Inicijativi STOP asfaltnoj bazi iz Donje Lomnice.

https://www.facebook.com/jasna.toys/videos/10216549968561061/?t=5

 

         

 

9. svibnja 2018.

VIDRA je inicirala i osnivanje građanske Inicijative za spas Parka prirode Medvednica“. Prvo javno predstavljanje Inicijative bilo je  u Zagrebu na Trgu žrtava fašizma, gdje je zajedno sa mnogim građanskim udrugama i inicijativama građana, članicama Koordinacije, sudjelovala na protestnom okupljanju pod nazivom „Izviždimo institucije!“.

 

3. svibnja 2018.

Mi, veterani Domovinskog rata okupljeni u VIDRAi i ovaj smo puta stali uz građane i kao jedina udruga bivših branitelja podržali jučerašnji građanski prosvjed na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.

 

 

 

 

26. travnja 2018.

VIDRA sa porukom “Građani uz građane” bila je jedina braniteljska udruga koja je podržala prosvjedni skup protiv izglasavanja prijedloga Plana za gospodarenje otpadom u Zagrebu.

  

 

22. travnja 2018.

Na Dan planeta Zemlje pridružili smo se prosvjednom skupu u Resniku u Zagrebu  kojem je od strane kriminalno nastrojenog gradskog rukovodstva predviđena sudbina mnogih zagrebačkih kvartova – da postane deponij smeća!

 

19. travnja 2018.

Na našu je inicijativu održana i 2. Koordinacija udruga, inicijativa i organizacija građana s područja grada Zagreba radi pokretanja zajedničkih projekata čija bi realizacija trebala rezultirati postizanjem boljitka za SVE stanovnike, ne samo Zagreba, već i cijele Hrvatske.

17. travnja 2018.

Podržali smo i preporučili portal Zg-Magazin u prikupljanju donacija neophodnih za daljnji nastavak rada. Zg.Magazin je popratio sve Vidrine akcije, te o njima  izvijestio promptno, objektivno i profesionalno.

 

09. travnja 2018.

Inicirali smo prvi sastanak  radnog imena „Koordinacija Udruga , Inicijativa i organizacija građana Grada Zagreba“ radi pokretanja zajedničkih projekata čija bi realizacija trebala rezultirati postizanjem boljitka za SVE stanovnike, ne samo Zagreba, već i cijele Hrvatske.

 

24. ožujka 2018.

Na zagrebačkom prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije  sudjelovali smo u odlično organiziranom kontraprosvjedu. VIDRA je ZA potpisivanje Istanbulske konvencije.

  

  

 

21. ožujka 2018.

 Na press konferenciji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića predsjednica VIDRAe Vesna Grgić se u ime veterana i bivših branitelja Domovinskog rata žestoko obratila gradonačelniku i izazvala prekid konferencije!

Uoči sjednice Gradske skupštine grada Zagreba

Trese li se vladajuća koalicija u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te zašto gradonačelnik ustraje na smanjenju plaća pročelnika – pitanja su na koja je gradonačelnik odgovarao novinarima uoči sjednice Skupštine. Oporba se sprema i za niz pitanja o radu gradonačelnika u proteklih godinu i pol.

Gepostet von Zagrebačka panorama am Donnerstag, 22. März 2018

Detaljnije u našoj objavi “Car je gol!

 

16. ožujka 2018.

Udruga građana Siget u pratnji VIDRAe danas je referentu Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet uručila potpise građana koji se protive rušenju zelenila u okrugu Brodarskog instituta u Zagrebu.

 

 

12. veljače 2018.

Povodom službenog diplomatskog posjeta Predsjednika Republike Srbije Hrvatskoj Vučića i mi smo organizirali “doček” koji su popratili mnogi mediji.

 

 

20. siječnja 2018.

Osnovali smo podružnicu i u RIJECI!

Vidra kreće sa konkretnim projektima čiju vrijednost prepoznaje sve više građana RH. Ponosni smo što su i Riječani među njima.

Na fotografiji predsjednica Vesna Grgić i dopredsjednik Vidre Damir Krajna na  radnom sastanku sa voditeljem podružnice u Rijeci Dankom Wylupekom.

 

 

19. siječnja 2018.

Osnovana podružnica VIDRAe i u Puli!!

Sjajn primjer udruživanja bivših branitelja i “civila” u zajedničkom nastojanju da svojim entuzijazmom, znanjem i samoprijegorom u radu doprinesu boljitku RH. Za vd voditelja podružnice izabran je dipl.ing. Ivan Iskra.

 

  

 

—————————————————————————————————————————————

25.11.2017.

VIDRA uz Sigećane u Zagrebu  sprečava pomahnitalo divljanje vladajućih klika koje ne prežu ni od podržavanja protupravnog uništavanja privatnog vlasništva, kao i brutalne demonstracije sile u pokušaju još jednog od očitih pogodovanja odabranim moćnicima.

 

24.11.2017.

Na Ferenščici u Zagrebu organizirali smo intigantnu tribinu pod nazivom “Kako vladajućima reći NE!

 

27.09.2017.

Bili smo gosti tribine – II. MIROVINSKI STUP – KAZNA, A NE DOBIT!

U petak, 27.listopada 2017.godine u prostorijama Centra za kulturu Novi Zagreb, održana je javna Tribina na temu II-og mirovinskog sustava pod nazivom „Kazna, a ne dobit“ u organizaciji Udruge građana Siget.

 

 

16.09.2017.

VIDRA je podržala i “Prosvjed: Javna televizija za sve!”.

Neargumentirano ukidanje emisije HRT-a Hrvatska uživo posljednji je u nizu napada na Ustavom zajamčena prava javnosti da bude izvještena o svim zbivanjima u društvu, te napad na prava svake osobe na slobodu izražavanja i mišljenja.

13.09.2017.

 OSNOVANA JE BRANITELJSKA UDRUGA VIDRA!!!

U srijedu, 13. rujna 2017. naša Inicijativa VIDRAe je službeno registrirana kao Udruga.

 

 

 

06.09.2017.

Inicijativa podržava  Program ublažavanja posljedica siromaštva kroz socijalni dućan u Zagrebu.

 

 

03.09.2017.

OSNOVANA PODRUŽNICA U SUNJI!

Voditeljica Podružnice Azra Šarić.

 

01.09.2017.

VIDRA je zabrinuta za, po mnogima, brutalnu devastaciju šuma u Hrvatskoj, prisustvovala prezentaciji Hrvatskih šuma o planiranoj sječi i uzgoju mladica na Medvednici.

 

10.08.2017.

VIDRA i u Kutini!
Radni sastanak i dogovor sa simpatizerima oko osnivanje naše nove podružnice u Kutini. Predsjednik podružnice je Tomo Egredžija.

                                 

 

05.08.2017.

VIDRA se pridružuje građanima Sigeta u potpisivanju peticije u akciji “NE betonizaciji Sigeta” u Zagrebu. U subotu, 05. kolovoza potpisali smo peticiju protiv gradnje posovnog centra u Sigetu i pružili podršku stanovnicima koje, po već ustaljenom običaju, nitko nije pitao za mišljenje.

                                        

 

 

30.07.2017.

VIDRA BRANI SIGET!!!

U nedjelju, 30. srpnja, članovi VIDRE svojim su dolaskom podržali inicijativu „NE DAMO SIGET” koja je nastala kao odgovor na gradnju poslovnog kompleksa čime bi se devastirala postojeća ulična mreža, pješački pravci, vegetacija, kao i ambijentalna obilježja.

                                    

 

01.07.2017.

Članovi inicijative VIDRA posjetili su ruševine sanatorija “Brestovac” kao još jednog primjera nemara za našu kulturnu baštinu.

                                      

 

22.06.2017.

VIDRA u Čakovcu!

Radni sastanak i dogovor oko osnivanja podružnice Inicijative VIDRA-e u Čakovcu. Voditelj podružnice je Denis Šarić.

 

22.06.2017.

Inicijativa na prosvjednom skupu protiv preimenovanja Trga maršala Ttita u Zagrebu.

                                                   

20.06 2017.

Inicijativa VIDRAe podržava borbu “Zelene akcije”protiv nezakonite sječe stabla u Zagrebu!  

 

18.06.2017.

 Inicijativa VIDRA je u Travnom u Zagrebu podržala inicijativu građana “Ne ogradi oko Kvarta”.

VIDRA podržala inicijativu Ne ogradi oko Kvarta u Travnom