Ponedjeljak, 18. svibnja 2020.

Uoči i tijekom sjednice, pred zgradom Sabora RH, podržali smo prosvjed građana i zagrebačke oporbe zbog nedonošenja Zakona o obnovi Zagreba prije raspuštanja.

 

     

      

      

      

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/zastupnici-danas-odlucuju-o-raspustanju-sabora-zagrebacka-oporba-iz-protesta-provela-noc-na-markovom-trgu/?fbclid=IwAR3MiakuEt5rFCkheWdIUHR_9g_l_XxUVzULqClLJMmrsOpZXwRko9lYpzE

https://www.index.hr/vijesti/clanak/prosvjednici-ispred-sabora-izvizdali-zastupnike-plenkovic-pobjegao-na-sporedni-ulaz/2183743.aspx

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/foto-zagreb-vam-ovo-nece-zaboraviti-ogorceni-celnici-stranaka-ljevice-prosvjeduju-na-markovu-trgu-najavljuju-da-ce-tamo-ostati-do-sutra/10316563/?fbclid=IwAR2wpW9RPvZnabKQAk4gsopoSw1aPst1aB7LIFvxjG-RNmySxYg3pxGgqNQ

 

Subota, 9. svibnja 2020.

Na Europskom trgu u Zagrebu pridružili smo se obilježavanju 75. obljetnice pobjede nad fašizmom.

 

                                                           

 

Petak, 8. svibnja 2020.

Podržali smo Performans održan u podnožju Zelenog, tzv. Hendrixova mosta, na sjevernoj strani savskog nasipa kojeg su građanske udruge i inicijative izvele  na Dan oslobođenja Zagreba kako bi ukazale da je otpor prema gradonačelniku Milanu Bandiću sve veći, te su pozvali skupštinsku većinu da s njim raskine koaliciju.

          

https://m.vecernji.hr/zagreb/dan-je-oslobodenja-zagreba-a-zelena-akcija-porucjue-otpor-bandicu-sloboda-zagrebu-1400621/galerija-419821?page=2&fbclid=IwAR093yUmakNKN3XFS2Fz6xM4rsOZM252hKqn5rfuVyDHH8xtPs0jd73Tlrw

https://www.glasistre.hr/hrvatska/zagrebacke-udruge-od-skupstinske-vecine-traze-raskidanje-koalicije-s-bandicem-641560?fbclid=IwAR2tsCSvcgqK1aSTeSNNnu0I4BZK_HHZJFnarlp4lrQ9Z7xpf01hS8GTiDs

 

Petak, 1. svibnja 2020.

Sa ponosom javljamo da je naš forum Zeleni odred osvojio jednu od nagrada od 2.000 eura Zaklade Unruhe (Nemir) iz Austrije, koja godinama dodjeljuje prestižnu SozialMarie nagradu za društvene inovacije. Zaklada je prepoznala naš rad, borbu protiv kriminala i korupcije u politici gospodarenja našim šimama i od 288 pristiglih projekata iz šest europskih zemalja, naš projekt uvrstila među 34 laureata, od kojih je 15 nagrađeno.

https://www.sozialmarie.org/hr/projects/8151?fbclid=IwAR1ht1dtp56VrF9hGpD1wxI265jJj9ZCDimBHZxBYkqXcOSCJkzBrfyh9nY

https://www.ekovjesnik.hr/clanak/2860/sozialmarie-zeleni-odred-osvojio-nagradu-u-vrijednosti-od-2000-eura?fbclid=IwAR0HTKE2aMIwlrunCzP50N0T88KlV_5S2rsZ-Q3VWnYF4baWD_v0V388fL8

 

Srijeda, 22. travnja 2020.

Voditeljica Zelenog odreda Vesna Grgić gostovala je u radio emisiji puležanskog Radija Maestral. Tema je bila borba Zelenog odreda za očuvanje šuma u Hrvatskoj od daljnje devastacije, pljačke i rasprodaje.

Tonski zapis emisije:

 

 

 

 

Manjak osobnih kontakata neće nas spriječiti, niti zaustaviti da, zahvaljujući elektroničkoj povezanosti, ne nastavimo  sa borbom protiv kriminala, korupcije i daljnjeg zločinačkog rastakanja naše jedine domovine.

Pratite nas na Facebook stranicama  VIDRA-Veterani i društvena akcija i Zeleni odred-forum.

 

 

 

Ponedjeljak, 9. ožujka 2020.

Članovi Zelenog odreda na radnom sastanku sa koordinatoricom SozialMarie – Prize for Social Innovation, Mag. Petra Radesching iz Beča.
U više od dva sata prezentirali smo dugoročni projekt borbe protiv kriminala, korupcije i bezočnog uništavanja  naših šuma.

                 

 

utorak, 25. veljače 2020.

Članovi Zelenog Odreda u TV emisiji Labirint, HTV4, govorili su o višegodišnjoj, pretjeranoj i protuzakonitoj  sječi šume na Medvednici.

Šume diljem Hrvatske u posljednjih nekoliko godina našle su se na udaru ilegalne sječe. Najviše se krade na rijetko naseljenim područjima… Kamioni natovareni najboljim hrastovima i bukvom odlaze iz Hrvatske… A o ovoj sivoj zoni govore tek rijetki…

Posted by HRT Labirint on Thursday, February 27, 2020

 

 

subota, 22 veljače 2020.

Predsjednica VIDRE i voditeljica foruma Zeleni odred na Balkans.aljazeera.netu o podnešenoj krivičoj prijavi za počinjenje brutalnog masakra šume na Medvednici.

http://balkans.aljazeera.net/video/podnesena-krivicna-prijava-zbog-devastacije-medvednice?fbclid=IwAR3WBh5RWBB70RMJE1JNeGqCg3iM1w0l-GaKr_s3oSCWZ65DLVEvDJUs_QU    

 

subota, 15. veljače 2020.

Podržali smo građanski skup “Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama” održan  na zagrebačkom Cvjetnom trgu, pod sloganima “I jedanput je nasilje” te “Pravosuđe ne štiti žene”, kao inicijativa za podizanje svijesti o raširenosti nasilja nad ženama i djevojčicama te za njegove sprječavanje.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/milijarda-ustaje-protiv-nasilja-nad-zenama-i-djevojcicama-sa-skupu-u-zagrebu-odaslana-jasna-poruka-institucije-ne-rade-svoj-posao/9979012/

    

     

 

 

nedjelja 9. veljače 2020.

Podržali smo građansku skciju “Spašavenje potoka Kustošaka” u Zagrebu kojega gradske vlasti, protivno građanskim inicijativama, žele betonirati.

     

     

 

 

četvrtak, 6. veljače 2020.

I ovaj smo puta aktivno podržali prosvjed protiv malignih politika zagrebačkoh gradonačelnika Milana Bandića, koji godinama kroz pogodovanja privatnim investitorima, a uz svesrdnu pomoć korumpiranih političkih velmoža na vlasti, godinama uništava naš Zagreb.

        

       

 

subota, 1. veljače 2020.

VIDRA je postala članicom Koordinacije građanskih inicijativa, udruga, ekoloških aktivista i neovisnih stručnjaka ujedinjenih u borbi za obranu pitkih voda RH.

Na prvom sastanku Koordinacije predstavljena je i usvojena Deklaraciju o vodama, te jednoglasno osuđena korupcija i bezakonje koji omogućuju uništavanje vodnih resursa. Hrvatski zakoni koji bi štitili pitku vodu već postoje ali se sustavno i nekažnjeno krše na nacionalnom i lokalnom nivou.

 

 

subota, 1. veljače 2020.

Bili smo suorganizatori trećeg velikog prosvjeda pod nazivom “Dosta je”, protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, protiv njegove štetne, koruptivne i kriminalne politike vođenja grada Zagreba.

    

     

 

srijeda, 29. siječnja 2020.

Državnom odvjetništvu u Zagrebu predali smo kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba za pustošenje šume na Medvednici pri čemu je nastala šteta od 14 milijuma eura.

       

 

subota, 4. siječnja 2020.

Bili smo suorganizatori drugog velikog prosvjeda pod nazivom “Kriv si!”, protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, protiv njegove štetne, koruptivne i kriminalne politike vođenja grada Zagreba.

    

    

     

        

      

 

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

ponedjeljak, 23. prosinca 2019.

Bili smo suorganizatori prosvjeda pod nazivom “Odstupi” protiv kriminalne i koruptivne politike vođenja Zagreba od strane gradonačelnika Milana Bandića.

          

          

        

         

 

 

utorak, 10, prosinca 2019.

“Međunarodni je dan ljudskih prava.

Obilježili smo dan borbe protiv nasilja “Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama/One Billion Rising globalni je pokret protiv svih oblika nasilja”.

 

 

srijeda, 4. prosinca 2019.

Organizirali smo press konferenciju na kojoj je predsjednica udruge Vesna Grgić prisutnim novinarima prezentirala do sada prikupljene dokaze o zločinačkom pustošenju i pljački šuma na Medvednici.

Hrvatske šume d.o.o “gospodarile” su Medvednicom na način koji je rezultiralo “manjkom” drvnih zaliha u protuvrijednosti cca 14 milijuna eura.

 

 

 

subota, 30. studenoga 2019.

Danas se uz nas na južnoj strani Mosta slobode u Zagrebu okupilo 40-ak građana na Performancu – Stup Srama Na Mostu. Ukazali smo na dugogodišnje uništavanje Zagreba u organizaciji gradonačelnika Bandića, ali i na krivce zločinačke sječe i rasprodaje šuma na Medvednici.

     

      

 

 

ponedjeljak, 25.studenoga 2019.

Prisustvom smo podržali veliki prosvjed učitelja i nastavnika ‘Hrvatska mora bolje’ na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

                  

 

 

 

četvrtak, 21. studenoga 2019.

 

 

 

IN MEMORIAM

Zauvijek nas je napustio naš član, suborac i neumorni aktivist

Damir Pašović.

Počivaj u miru dragi prijatelju.

 

 

 

 

 

 

 

 

subota, 9. studenga 2019.

Pridružili smo se Skupu sjećanja na Kristalnu noć u organizaciji Antifašističke lige Republike Hrvatske na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma.

 

   

 

 

petak, 8. studenoga 2019.

U ime našeg foruma Zeleni odred predali smo Uskoku i Pučkoj pravobraniteljici treću nadopunu tužbi od 13. prosinca 2018. na novih 120 stranica, protiv Hrvatskih šuma d.o.o. zbog pustošenja i pljačke naših šuma . Tužba je sada “teška” cca 520 stranica.

                  

 

 

utorak, 29. listopada 2019.

Predsjednica udruge Vesna Grgić, Gordana Pasanec i dopredsjednik Nenad Ljubić bili gosti na Radio HRT1 u emisiji “Prva crta”.

Bilo je premalo vremena ispričamo sve što smo željeli, a usko je vezano uz korupciju i kriminal u Hrvatskim šumama d.o.o. Na ubrzanu devastaciju šuma početkom godine upozorio je naš forum Zeleni odred -forum. Nakon što smo otvorili pitanje prekomjerne i divlje sječe, društvene mreže preplavile su fotografije ogoljelih šuma, a Zeleni odred zbog devastacije je podigao i nekoliko tužbi.

 

 

ponedjeljak, 28. listopada 2019.

Održali smo redovnu godišnju skupštinu udruge, kojom je prilikom, na osobni zahtjev, dosadašnji dopredsjednik Damir Kovačić razriješen dužnosti, a novim dopredsjednikom jednoglasno imenovan Nenad Ljubić.

 

 

subota, 19. listopada 2019.

Prisustvovali smo i podržali sedmi po redu  prosvjedni skup “Raskid!” koji želi uvesti stvarnu sekularnost u Hrvatsku.

Njime su organizatori pokušali ukazati na potrebu revidiranja i raskida državnih ugovora s Vatikanom i potrebu odvajanja crkve od države.

 

subota, 19. listopada 2019.

Učestvovali smo na prosvjedu „PRAVDA ZA DJEVOJČICE!“, u znak podrške djevojčici koju je hrvatsko pravosuđe sramotnim postupkom suca ostavilo na cjedilu. Na slobodu su puštena petorica osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje 15-godišnje djevojčice, koje je trajalo punih godinu dana. Puštanjem osumnjičenika za ove teške zločine na slobodu, pravosuđe ugrožava sigurnost, život i dostojanstvo maloljetne žrtve.

 

subota 12. listopada 2019.

Sudjelovali smo na 12. Maršu solidarsnosti – Protiv političke represije.

 

 

 

petak, 11. listopada 2019.

Gordana Pasanec na radio Laganini FM o aktivnostima Zelenog odreda usmjerenih ka zaustavljanju devastacije naših šuma, nezakonitostima i korupciji.

 

utorak, 8. listopada 2019.

Predstavnici Zelenog odreda Vesna Grgić i Gordana Pasanec u Hrvatskom su saboru zastupnicima  iznijeli vrlo oštre optužbe na račun umreženosti mnogih političara, vlade i ministara u zločinu beskrupuloznog pustošenja naših šuma, ali i malverzacijama državnim zemljištem u gradu Zagrebu.

 

Posted by Zeleni odred – forum on Tuesday, October 8, 2019

 

Posted by Tomislav Vukoja on Tuesday, October 8, 2019

 

 

subota, 5. listopada 2019.

Kod Planinarskog doma »Risnjak« na Medvednici  održali smo prosvjed za očuvanje šuma. Prosvjed nazvan »Sa tri se gore ori jeka« organizira Zeleni odred – forum braniteljske udruge VIDRA u suradnji “Čuvara Fruške gore” iz Srbije i Inicijative KOR iz Crne Gore te je istovremenozapočeo na Medvednici, Fruškoj gori i Durmitoru zvukom sirene za uzbunu.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/hrvati-srbi-i-crnogorci-ujedinili-se-u-prosvjedu-na-medvednici-fruskoj-gori-i-durmitoru-oglasit-ce-se-zvuk-sirene-za-uzbunu-moramo-zastiti-sume/9441746/?fbclid=IwAR2R7tCsODDjkcsDcdk9rnDLWCvilgzEeDHO3ITdob7IGJn2Pf1ceFhvT1M

 

subota, 28. rujna 2019.

Zajednička akcija Zelenog odreda, Čuvara Fruške Gore iz Srbije i KORa iz Crne gore održana je istovremeno u sve tri države,  usmjerena protiv devastavije naših šuma, ali i kao najava predstojećeg simultanog prosvjeda na Medvednici, Fruškoj Gori i Durmitoru.

 

 

subota, 21. rujna 2019.

U skladu sa potpisanim Sporazumom o međunarodnoj suradnji predstavnici  Zelenog odreda  sa prijateljima iz inicijative Čuvari i čuvarke Fruške gore iz Rume podržali su u Beogradu prosvjed  “Obranimo reke Stare planine”, , usmjeren  protiv devastacije rijeka i izgradnje mini hidro elektrana u Srbiji.

                      

       

 

 

petak, 20. rujna 2019.

 Zeleni odred na Globalnom prosvjedu za klimu u Zagrebu.

         

            

 

13. – 15. rujna 2019.

Na poziv građanske inicijative Čuvari/ke Fruške Gore iz Srbije, uz predstavnike Koalicije za održivi razvoj iz Crne Gore,  delegacija Zelenog odreda sudjelovala je  na izložbi u Rumi posvećenoj očuvanju šuma Nacionalnog parka Fruška Gora. Prilikom posjeta obišli smo i nekoliko opustošenih terena Fruške Gore i posjet zaključili potpisivanjem trilateralnog sporazuma o suradnji u borbi za očuvanje naših šuma bez obzira na zemljopisne granice.

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/crnogorci-srbi-i-hrvati-skupa-cuvaju-sume?fbclid=IwAR28SWbl1v3_RaqXXcDeqhwuNdaPZhqf6BvouvWiaYM48y3WbBuOlYOkzGI

 

 

 

četvrtak, 5.  rujna 2019.

U potrazi za novim dokazima bespoštedne pljačke naših šuma. Radni posjet šumariji u Pitomači.

           

 

četvrtak, 22. kolovoza 2019.

Okupili smo se na performansu i obilježili 102. godišnjicu rođenja jednog od najuspješnijih gradonačelnika Zagreba, Većeslava Holjevca, u želji da ukažemo na današnju devastaciju Zagreba, ali i kriminalni pokušaj zatiranja nekih od njegovih najznačajnijih projekata u Zagrebu – hipodroma i Zagrebačkog velesajma.

 

                         
           

 

utorak, 20. kolovoza 2019.

Uz građanske inicijative i Udruge, vezano uz naš, građanski otpor donošenju novog, štetnog Gradskog urbanističkog plana predali smo OTVORENO PISMO ministru graditeljstva Predragu Štromaru, te ministru Uprave Ivanu Malenici.

         

         

 

 

četvrtak, 1. kolovoza 2019.

Predstavnici našeg foruma Zeleni odred, voditeljica Vesna Grgić i Nenad Ljubić jučer su u Dvoru, na poziv voditelja tamošnjih građanskih inicijativa održali zajednički sastanak, te dogovorili suradnju u borbi protiv izgradnje odlagališta nuklearnog, a moguće i opasnog medicinskog otpada u okolici Dvoru.

Bh. društvo: Više ljudi u obližnjim kafićima nego na protestu protiv odlaganja nuklearnog otpada na samoj granici sa BiH

Bh. društvo: Više ljudi u obližnjim kafićima nego na protestu protiv odlaganja nuklearnog otpada na samoj granici sa BiH

Posted by Glas Amerike – Studio Washington on Monday, July 29, 2019

 

petak, 23. srpnja 2019.

Aktivno smo sudjelovali na prezentaciji šumske štete i planirane sanacije terena nakon oluje Rea na Medvednici ponad Zagreba.

 

 

nedjelja 21. srpnja 2019.

Zeleni odred slavi prvu godišnjicu!

Prije točno godinu dana nekoliko naših odlučnih članova krenulo je u organiziranu borbu protiv kriminala i korupcije u jedinoj domovini koju imamo, za koju smo se borili, za koju su mnogi naši suborci dali život i koju nismo mogli prepustiti daljnjoj pljački, rasprodaji, moralnom i materijalnom propadanju.

Prije samo godinu dana oformili smo Zeleni odred koji danas broji nekoliko stotina aktivnih članova, tisuće aktivista i simpatizera i nezaustavljivo raste.

U kratkoj, prvoj godini mnoge smo bitke započeli, neke i dobili, pokazali i dokazali da ništa nije nemoguće, da se ovdašnja mafija treba bojati nas, a ne mi nje. Pokazali smo i dokazali da se organiziranom, nepokolebljivom borbom može pokrenuti ono što mnogi naši sugrađani smatraju nemogućim – pokrenuli smo lavinu razotkrivanja, ali i obračuna a zločinačkom hobotnicom koja je prijetila istrebljenju svega što smo baštinili, za što smo ginuli i što su trebala baštiniti naša djeca!

Naša snaga je u nepokolebljivoj vjeri u pravdu i poštenje, neokaljanom obrazu, ogromnom srcu i, najvažnije, zajedništvu.

Udružili smo se da trajemo i ne odustajemo!

 

 

 

subota, 20. srpnja 2019.

Prisustvovali smo prosvjednom okupljanju građana  Zagreba u organizaciji Facebook stranice Zagreb te zove, po uzoru na Speakers’ Corner u londonskom Hyde Parku,  protiv netransparentnog trošenja  gradskog novca za uređenje i organizaciju propalog projekta “Ljeto na Savi”. 

 

                        

               

Posted by Gordana Orsag Pasanec on Saturday, July 20, 2019

 

 

 

srijeda, 17. srpnja 2019.

U okviru prikupljanja dokaznog materijala o kriminalu i korupciji u Hrvatskim šumama d.o.o. bili smo na javnoj raspravi o novim Gospodarskim osnovama u Šumariji Dugo Selo.

 

petak, 12. srpnja 2019.

Podržali smo izvanredno organizirani, građanski  prosvjed protiv izglasavanja novog, izuzetno štetnog Gradskog urbanističkog plana u Zagrebu.

https://www.vecernji.hr/zagreb/bandic-sad-mora-za-manhattan-pitati-narod-1331547?fbclid=IwAR1Ly5c28JZlb6CbSkpFh-aNpr0PMxb7yq-2mpECV8gDkMTZNtSD7PnnOrs

      

      

      

         

Prosvjed protiv rušenja zagrebačkog hipodroma

Posted by Index Vijesti on Tuesday, July 9, 2019

 

 

petak, 5. srpnja 2019.

Naš Zeleni odred osim rasvjetljavanja teškog kriminala rasprodaje naših šuma aktivno djeluje i u akcijama osujećivanja pretvorbe zagrebačkih zelenih oaza u betonsko groblje.  Danas smo podržali građane Središća u Zagrebu.

     

 

             

ponedjeljak, 1. srpnja 2019.

Predsjednica Vidre Vesna Grgić bila je jedna od panelista na izvanrednoj tribini “Ganz nove perforacije- invazivne ideje” održanoj 1. srpnja 2019. u Zagrebu. Grgić je ukratko predstavila rad i značaj braniteljske udruge Vidra i Zelenog odreda Vidrinog foruma u aktivnoj borbi protiv sveprisutnih korupcije i kriminala u RH.

 

subota 8. lipnja 2019.

Uz “Zagreb te zove” i “Udrugu građana Siget” organizirali smo prosvjed “Ne dirajte mi hipodrom” u Zagrebu.

            

Zagrepčani prosvjeduju protiv gradnje Bandićeva 'Manhattana' umjesto hipodroma: 'Mijenjamo Bandića za konja'

Zagrepčani prosvjeduju protiv gradnje Bandićeva 'Manhattana' umjesto hipodroma: 'Mijenjamo Bandića za konja'Više na http://bit.ly/2WjDumUReporter: Denis Gaščić

Posted by 24sata on Saturday, June 8, 2019

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/foto-ne-dirajte-mi-hipodrom-prosvjednici-u-zagrebu-bijesni-zbog-odluke-o-zatvaranju-hipodroma-radi-gradnje-zagrebackog-manhattana/8983025/?fbclid=IwAR1EeqqgTWcA7Ha0uBUTne-IbsZo3sNBvWCMFHQZpOh-EVlhe2RFbDLUJ4E

https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-bandic-zatvara-hipodrom-gradjani-prosvjedovali-dogadja-se-teror/2091520.aspx?fbclid=IwAR1NWLs29fSk4UuW2H1z3EoPYmorvBHZF6xlnHDwe7hP6o9U4bY2ZoTUe8A

 

utorak, 21.svibnja 2019.

Izvrsna Gordana Pasanec, suvoditeljica našeg foruma Zeleni odred o zločinačkom uništavanju hrvatskih šuma, Medvednici, poduzetim akcijama, tužbi koju smo podigli protiv države, europskim kontaktima, budućim planovima Zelenog odreda itd.
Poslušajte!

srijeda,  8. svibnja 2019.

 Zagreb -povodom 74. obljetnice oslobodjenja grada Zagreba od fašističke okupacije.

srijeda, 1. svibnja 2019.

Zeleni odred organizirao je marš od Dotršćine do Maksimira u Zagrebu posvećen časnim zaposlenicima Hrvatskih šuma koji iako izvrgnuti mobingu, ucjenama i prijetnjama rame uz rame ne posustaju u borbi protiv kriminala i korupcije u Hrvatskim šumama, te borbi protiv daljnje devastacije hrvatskih šumskih resursa.

                      

                        

 

utorak, 16. travnja 2019.

Zeleni odred aktivno je sudjelovao na tribini  “Bioetički utorak: Koliko znamo o gospodarenju šumama” u organizaciji Hrvatskog bioetičkog  društva i Suradničkog kruga studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku u Zagrebu. Jedna od sedmero panelista bila je predsjednica Vidre Vesna Grgić.

Zorislav Šubarić i Vesna Grgić na jučerašnjoj Tribini.

Posted by Zeleni odred – forum on Wednesday, April 17, 2019

 

Vesna Grgic odgovara studentici koja baš i nije pratila naš rad tokom zadnjih mjeseci ili je po zadatku.

Posted by Zeleni odred – forum on Wednesday, April 17, 2019

 

Tribina 16.04. 2019.Gospodin Damir Čuljat 👍I provokacija novinara lista Hrvatske šume😁koji je prije par mjeseci popljuvao Tamaru Borić, jednu od najboljih novinarki s velikim istraživačkim iskustvom. Sve kako bi zaštitio poslodavca.I na kraju Iskra Kojić 👍♥️

Posted by Zeleni odred – forum on Tuesday, April 16, 2019

 

           

ponedjeljak, 8. travnja 2019.

Naš forum Zeleni odred je danas bio jedini iz “javnosti”  na javnoj raspravi o Prijedlogu programa gospodarenja gospodarskim jedinicama “Sljeme-Medvedgradske šume”, “Bistranska gora” i ” Markuševačka gora” s Planovima upravljanja područjem ekološke mreže, koju su u zagrebu organizirale Hrvatske šume d.o.o.

Zeleni odred je danas bio jedini iz "javnosti" na Tribini tj. na javnoj raspravi o Prijedlogu programa gospodarenja gospodarskim jedinicama "Sljeme-Medvedgradske šume", "Bistranska gora" i " Markuševačka gora" s Planovima upravljanja područjem ekološke mreže, koju su organizirali HŠ na Kaptolu 27.S obzirom na učestalost Tribina i poziva na pošumljavanje u zadnje vrijeme, vidi se da ne plaćaju uzalud Krešimira Macana 😁Tri člana Zelenog odreda (Vesna Grgic, Gordana Pasanec i Nenad Ljubić) protiv 25 ljudi šumarske struke (HŠ, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, PP Medvednica). Donosimo dio kada smo poslije "kozmetičke" prezentacije počeli postavljati pitanja. Gospodin Damir Miškulin, voditelj Uprave šuma Podružnice Zagreb bio je iznenađen slabim odazivom javnosti. Da nismo svratili na javnu raspravu, prezentaciju bi držali sami sebi.

Posted by Zeleni odred – forum on Monday, April 8, 2019

srijeda 3. travnja 2019.

Na HRTu u emisiji Dobar dan Hrvatska visokopozicionirani su djelatnici Hrvatskih šuma ponovno pokušali obraniti neobranjivo i uvjeriti gledateljstvo da je stanje u našim šumama bolje nego ikad, da je ima više nego ikad,  i da su svi navodi Vidre i Zelenog odreda o zločinačkom pustošenju zlonamjerni i neutemeljeni. Vidru je zastupala predsjednica Vesna Grgić.

Prilog iz emisije "Dobar dan Hrvatska", skromni prilog vašem aktivizmu… :-).

Posted by Igor Gigo Krajcar on Wednesday, April 3, 2019

utorak 2.travnja 2019.

Vidra ponovno sa novinarima na Medvednici. Vučje jame na istočnom dijelu Medvednice eklatantni su primjer kako Hrvatske šume nakon brutalne devastacije prije nekoliko godina nisu pošumljavale, nisu uredile vlake ni palninarske staze, a prije nekoliko se dana pokrenulo i klizište!

https://100posto.hr/news/100posto-sa-zelenim-odredom-na-sljemenskoj-lokaciji-gdje-se-devastira-suma-otkrivaju-i-sto-se-dogada-s-kaznenom-prijavom-koju-su-predali-dorh-u?fbclid=IwAR2CV4U16Oku7eUAGo5fhtsimxX_UC6Wc2Z6Ub802AHkHMH5KUbDg1nGgbY

petak, 29.ožujka 2019.

Održali smo prosvjedni skup u Zagrebu na kojem smo po prvi puta jasno iznijeli cijeli koncept udruženog zločinačkog poduhvata pljačke i rasprodaje naših šuma i imenovali njegove sudionike. Interes i potpora građana, pozvanih političkih stranaka, udruga, naših eminentnih umjetnika, ali i medija bili su veći nego ikada do sada.

Uzivo s prosvjeda na Markovom trgu Zelenih Odreda protiv stihijske sjece suma

Posted by Jutarnji on Friday, March 29, 2019

https://radio.hrt.hr/radio-sljeme/clanak/zeleni-odred-hrvatske-sume-cine-ekocid/194644/?fbclid=IwAR2lXKXYTzvSqqqW63ecluO3Ygt9aCEdpPj_DOvIvSi7XEpZQ4LSO_kC9CY

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/video-foto-u-zagrebu-se-prosvjedovalo-zbog-stihijske-sjece-suma-okupilo-se-stotinjak-gradana-to-je-udruzeni-zlocinacki-pothvat-i-ekocid/8670434/?fbclid=IwAR1OxmXUJBbweD2kPlgF2xWKTbaO1PQU0BX5gxVOPW5fwi8CiY9O1j-7AMY

utorak, 26.0žujka 2019.

Vidra i Zeleni odred ponovno su bili ugošćeni u radio emisiji namjenjenoj braniteljima Prva crta na HRT-HR1. Vesna Grgić, Gordana Pasanec i Nenad Ljubić govorili su o predstojećem prosvjedu 29. ožujka, te novim saznanjima o počiniteljima udruženim u zločinački poduhvat devastacije, pljačke i rasprodaje naših šuma. Snimka cijele emisije na linku:

https://radio.hrt.hr/prvi-program/ep/prva-crta/293610/?fbclid=IwAR0USJxqpunV2mkWDuU54fTCpx_6uWoIU_xu-buWl04mjLc0W84ld38dpDs

         

četvrtak, 21.0žujka 2019.

U ime Vidre i Zelenog odreda Vesna Grgić i Nenad Ljubić bili su na razgovoru u Uredu pučkog pravobranitelja u Zagrebu, te u konstruktivnom razgovoru izmijenili informacije koje će nas usmjeriti ka bližoj i kvalitetnijoj suradnji u zajedničkoj borbi za opće dobro i pred Skupštinom Grada Zagreba zastupnicima podijelili  letke sa upozorenjima o teškoj devastaciji Medvednice.

https://100posto.hr/news/hrvatske-sume-su-postale-zlatni-rudnik-i-laka-zarada-o-kojoj-se-suti-prema-podacima-koje-imamo-zamraceno-je-2-milijarde-eura?fbclid=IwAR0HNP_6vWtpCFUiIeOK63T9lbOUqZfpJJVgvipxlcehYuZ0SYzfMV-PNQQ

 

utorak, 19. 0žujka 2019.

Bezrezervno smo podržali “Globalni štrajk učenika za klimu” održan 15.ožujka u Zagrebu.

Krećemo u borbu za sebe, našu budućnost i budućnost cijelog svijeta, najavljeno je na Facebook stranici “School Strike 4 Climate Croatia” koja je organizirala prosvjed učenika u Zagrebu.

 

 

srijeda, 13. ožujka 2019.

VIDRA je oštro reagirala na neprimjereno ponašanje jedne od djelatnice USKOKa i predala službeni Podnesak ravnateljici USKOKa Vanji Marušić, ali i ravnatelju DORHa Jeleniću.

nedjelja, 10. ožujka 2019.

Snimanje iz zraka. Fotografije o brutalnoj devastaciji Medvednice koje smo objavili na stranici našeg foruma Zeleni odred danas su u samo nekoliko sati nakon objavljivanja podijeljene gotovo 700 puta, a pregledana 300 tisuća puta!!

petak, 8. ožujka 2019.

Članovi i simpatizeri braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija pružaju bezuvjetnu bezrezervnu podršku ZELENOM TELEFONU, jer je Grad Zagreb  ponovo smanjio financijska sredstva za Zeleni telefon, najstariji projekt Zelena akcija / FoE Croatia!

              

četvrtak, 7. ožujka 2019.

Treći, još opsežniji dio dokumentacije o umreženim počiniteljime pustošenja i preprodaje šuma predan na Uskok i Pučkoj pravobraniteljici. Idući, četvrti, već je u pripremi.

utorak, 5. ožujka 2019.

Članovi Vidre i Zelenog odreda Vesna Grgić, Gordana Pasanec i Nenad Ljubić o teškim malverzacijama i kriminalu u gospodarenju šumama u radio emisiji “Prva crta” prvog programa Hrvatskog radija.

https://radio.hrt.hr/aod/zeleni-odred-protiv-devastacije-suma/290920/?fbclid=IwAR1G9DTrp_WNZ0_GPt2B0Vx7TT6lDjYo6GmJFBJRRwS8bj7mz5YVTl-Bq2k

subota, 2. ožujka 2019.

Članovi i simpatizeri Vidre i Zelenog odreda pridružili se se u subotu, ispred zgrade zagrebačkog Novinarskog doma novinarskom prosvjedu “Oteli ste medije, novinarstvo ne damo!”, u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND). U prosvjednoj šetnji prema Ministarstvu kulture u Runjaninovoj ulici i nakon toga Vladi na Markovu trgu ostavili osam zahtjeva protiv cenzure.

                             

 

ponedjeljak, 25. veljače 2019.

Izvanredna suvoditeljica Vidrinog Zelenog odreda Gordana  Pasanec na Radio Studentu o sumanutoj politici brutalne devastacije i rasprodaje hrvatskih šuma.

četvrtak, 14. veljače 2019.

Članovi i aktivisti Vidre podržali su  kampanju Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama, zahtijevajući pred Vladom od premijera i članova Vlade da konkretnim potezima zaustave sve oblike nasilja nad ženama u zdravstvenim institucijama o kojima su žene progovorile tijekom akcije #PrekinimoŠutnju.

Posted by Gordana Orsag Pasanec on Thursday, February 14, 2019

https://www.vecernji.hr/vijesti/milijarda-ustaje-protiv-nasilja-zaustaviti-sve-oblike-nasilja-nad-zenama-u-zdravstvu-1300920

ponedjeljak, 11. veljače 2018.

Predsjednica Vidre Vesna Grgić i suvoditeljica Zelenog odreda Gordana Pasanec rado su se odazvale  pozivu  gosp. Pettera Nilssona, zamjenika veleposlanice Kraljevine Švedske na upoznavanje i neformalni sastanak.

     

subota, 9.veljače 2019.

Vidrin forum Zeleni odred organizirao je akciju snimanja devastiranih šumskih područja na području cijele RH pod nazivom “Skrivena kamera Zelenog odreda”. Sa 22 lokacije pristiglo nam je  preko 450 fotografija i dvadesetak klipova. Posjetili smo Žumberak, Zrinsku goru (Mačkovac, Šumarica, Hraščinska gora, Mačkovo selo), Kalnik, veliki dio Like (od Donjeg Lapca do Bjelopolja) , Medvednicu i još mnoge druge lokacije.

 

 

srijeda, 30. siječnja 2019.

Zeleni odred na Psunju na kojiem se ubrzano devastiraju ogromne površine šuma.

 

 

utorak, 29.siječnja 2019.

“Potraga” RTL televizije na inicijativu Zelenog odreda o devastaciji Medvednice, gospodarenju šumama, namještanju natječaja, krađama i ucjenama u “Hrvatskim šumama” d.o.o, itd:

https://vijesti.rtl.hr/potraga/3330175/djelatnici-hrvatskih-suma-kooperanti-i-aktivisti-o-losem-gospodarenju-sumama-krade-se-ucjenjuje/?fbclid=IwAR3Dk8r_4AUyjJzFJKmRrv65fNCQkXsdIlyDgSuRPYfAKc5UMwOJEUyto9U

 

 

subota, 26. siječnja 2019.

Zeleni odred na obroncima Bilogore snima materijale o preteškoj devastaciji šuma koja rezultira alarmantno izumiranjem pčela.

 

petak, 18.siječnja 2019.

Zbog sve većeg broja mladih simpatizera u okviru udruge oformljen je FORUM MLADIH!

Voditeljem je imenovan mladi politilog Hrvoje Šincek.

 

 

ponedjeljak, 14. siječnja 2019.

Voditeljice Zelenog odreda Vesna Grgić i Gordana Pasanec kod Denisa Latina na HRT u emisiji “Studio 4” govore o devastaciji Medvednice i pljački šuma diljem Hrvatske.

HRT STUDIO 4 ugostio je Zeleni odred!

Snimka cijelog razgovora o devastaciji Medvednice i pustošenju šuma u RH koje su voditeljice Zelenog odreda Vesna Grgić i Gordana Pasanec vodile 14.siječnja 2019. Zahvaljujemo HRT ekipi STUDIJA 4.

Posted by Zeleni odred – forum on Tuesday, January 15, 2019

 

četvrtak, 10. siječnja 2019.

Vidrin forum Zeleni odred organizirao je prosvjedni skup ispred Direkcije “Hrvatskih šuma”d.o.o. pod nazivom “Što ste sjekli, sjekli ste!”.

https://vijesti.rtl.hr/novosti/zanimljivosti/3317567/priprema-se-betonizacija-medvednice-ne-postuju-se-zakoni-hrvatske-sume-ce-nestati/?fbclid=IwAR3Cft9jakGIcNhg6xAwwlBE84qmGwpu6whV-LxClAhG54jw5iWm2ABcP0c

 

petak, 4. siječnja 2019.

Predsjednica Vidre Vesna Grgić i suvoditeljica Zelenog odreda Gordana Pasanec nastupile u emisiji “Miščafl” radio postaje Laganini FM u Zagrebu.

Snimka cijelog priloga o Zelenom odredu, devastaciji Medvednice i šuma u RH:

četvrtak, 3. siječnja 2019.

U ime Zelenog odreda redali smo drugi dio tužbe na dodatnih stotinjak stranica USKOKu vezanu za sumnju u organizirani kriminal u koji su upleteni “Hrvatske šume” d.o.o, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, HERA, Komora šumarskih inženjera i mnogi drugi.

Također, urudžbirana su i Otvorena pisma premijeru Plenkoviću i predsjedniku Sabora Jandrokoviću u kojima od njih zahtijevamo javno očitovanje o rezultatima naših istraga gdje navodimo otvorenu sumnju u organizirano zločinačko djelovanje sa ciljem potpune devastacije i rasprodaje hrvatskih šuma.

  

_________________________________________________________________________

 

Svim članovima, simpatizerima i onima koji će to tek postati, Zeleni odred – forum braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija želi svako dobro u predstojećim blagdanima.

 

________________________________________________________________________________

 

četvrtak, 27. prosinca 2018.

Članovi i aktivisti Vidre i Zelenog odreda pridružili su se prosvjednom skupu “Pravda za Davida” kojega je u Zagrebu organizirala suvoditeljica Zelenog odreda Gordana Pasanec, o čemu smo pisali u našem tekstu “Mrziteljica mržnje” od 28.prosinca 2018.

http://hr.n1info.com/Vijesti/a358646/Zagreb-za-Davida-Ni-u-nasoj-drzavi-nisu-cista-posla-Daruvarac-se-slobodno-sece.html?fbclid=IwAR3nMkVAP5u1ejjqEj84Z2GKwUfYcYEyjwcH-n8OXL9NO2yf2joA6jBuaLo

Zagrepčani se okupljaju tražeći pravdu za Davida

Posted by Jutarnji on Thursday, December 27, 2018

 

nedjelja, 16.prosinca 2018.

Zeleni odred ugošćen na Gradskom radiju Virovitica. Suvoditeljica Zelenog odreda Gordana  Pasanec govorila o Vidri, Zelenom odredu, našim planovima, stavovima, usmjerenju… :

https://drive.google.com/file/d/1efWsLc6F4eBK_1TrHTWlGF9LBnRmCaYk/view?fbclid=IwAR0k8d1q_sEQ0sgBKJdWVk6dsCor13CwBk8TZ1Ie7E3XM1mB_3czCDKAP9g

 

subota, 15. prosinca 2018.

Snimanje nastavka emisije za HRT 3 o Vidri i Zelenom odredu.

 

četvrtak, 13. prosinca 2018.

Vidrin forum Zeleni odred je predao Pučkoj pravobraniteljici i na DORH sažetu u  5 glavnih točaka, na stotinjak stranica protiv Hrvatskih šuma d.o.o., Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, Ministarstva energetike i Hrvatske komore šumarskih inženjera i još nekih sudionika u pustošenju naših šuma Pučkoj pravobraniteljici i na DORH. 

 

https://radio.hrt.hr/radio-sljeme/clanak/zeleni-odred-predao-prijavu-protiv-hrvatskih-suma-dorh-u-i-uskoku/185965/?fbclid=IwAR0eDMdgZUTAeYUeVzTjN_dja4BrFa1iAFvhmn1YwybtmRgIWSxKD9CBF1k

 

Posted by Zeleni odred – forum on Saturday, December 15, 2018

 

srijeda, 12. prosinca 2018.

Na inicijativu Zelenog odreda ekipa RTL Potrage snimila je prilog o odlagalištu opasnog otpada u općini Topusko.

https://vijesti.rtl.hr/potraga/3304277/gradjani-topuskog-u-strahu-gdje-se-odlaze-4-tisuce-tona-opasnog-i-neopasnog-otpada/?utm_source=vijestiFB&utm_medium=post&utm_campaign=organic&fbclid=IwAR1FD07yAKQeMzjCH2VYR9ZVwp229XSAXJMwpexDwXdm3plTc3a4nDAsmxU

 

ponedjeljak, 10. prosinca 2018.

Podržali smo prosvjedni skup “Na suprotnoj strani” u Zagrebu, protiv podizanja spomenika Franji Tuđmanu.

http://hr.n1info.com/Vijesti/a354373/Na-suprotnoj-strani-prosvjed-protiv-podizanja-spomenika-Franji-Tudjmanu.html?fbclid=IwAR2DRjeDL-st9HITOaIVSGMHcBr6FHJAQ8PEFnCTOuO0vMwbYASudc9noBk

 

nedjelja, 9.prosinca 2018.

Snimanje prvog dijela emisije o Zelenom odredu za HRT3 u okolici Brestovca na Medvednici.

 

 

ponedjeljak, 26. studenog 2018.

Protiv devastacije urbanih parkova žestoko smo nastupili na tribini “Grmoščica za građane” u Zagrebu. U ime Vidre, i Zelenog odreda govorili su Vesna Grgić, Gordana Pasanec i Nenad Ljubić.

Tribina "Grmoščica za građane"Pitanje Vesna Grgic predsjednica braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija i suvoditeljica Zelenog odredaDignula je temperaturu u dvorani👍😊

Posted by Zeleni odred – forum on Monday, November 26, 2018

Tribina "Grmoščica za građane" pitanja postavlja Gordana Pasanec – suvoditeljica Zelenog odredaNema odgovora😁

Posted by Zeleni odred – forum on Monday, November 26, 2018

Tribina "Grmoščica za građane"Vesna Grgić i Nenad Ljubić 👍👍

Posted by Zeleni odred – forum on Monday, November 26, 2018

 

subota 24. studeni 2018.

Zeleni odred podržao je prosvjedni marš Šetnja trasom Samoborčeka u kojem građani grada zagreba prosvjeduju protiv daljnje devastacije i betonizacije Trešnjevke.

 

subota, 10. studeni 2018.

Vidrin forum Zeleni odred organizirao je 3. Marš za spas hrvatskih šuma, ovaj puta na Petrovu goru.

 

subota, 27. listopada 2018.

Podržali smo i prisustvovali prosvjednom skupu RASKID! 6 u organizaciji Pokreta za sekularnu hrvatsku.

 

 

nedjelja, 21.listopad 2018.

Radi  lakšeg praćenja  objava Zelenog odreda na Facebooku, uz stranicu “Tko će prvi do bakice” otvorili smo i stranicu “Zeleni odred-forum“.

 

subota, 20.listopada 2018.

VIDRA je sudjelovala na prosvjednom skupu protiv nove mirovinske reforme “Doživi mirovinu! I tebe se tiče!” u Zagrebu.

 

 

četvrtak, 18.listopada 2018.

Udruga građana Siget je danas predala nadopunu prijavi na DORH, vezano za malverzacije oko zemljišta u Sigetu.

Istovremeno smo kao dio Platforme Zelenog odreda – foruma braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija predali prijavu oko malverzacije sa parcelama-zamjene zemljišta u Gradu Zagrebu i za Jelenovac.

 

nedjelja, 14.listopada 2018.

Zeleni odred – forum braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija  podržao je Prosvjed u naselju Siget i dao podršku Udruzi građana Siget koja je dio Platforme Zelenog odreda.
Predsjedniva Vidre Vesna Grgić je održala motivacijski govor koji je odlično odjeknuo među građanima.

 

Pod motom “Građani uz građane” Vidra je od prvih dana stajala uz bok Sigećanima u borbi protiv kriminala, pogodovanja upitnim investitorima, malverzacija gradskim zemljištem, ucjena i prijetnji, protiv nasilne i nezakonite privatizacije, kao i betonizacije zelenih površina unatoč protivljenju i stvarnim potrebama građana Sigeta.

 

 

subota 29. rujna 2018.

Zeleni odred je na prijavu građana Jelenoivca u Zagrebu obišao teren gdje je bespravno porušena šuma pod zaštitom Šumarije Zagreb radi pripreme zemljišta za bespravnu gradnju više objekata.

 

srijeda, 26.rujna 2018.

 

https://www.vecernji.hr/zagreb/htjeli-otkupiti-lokaciju-brestovac-pa-uocili-nelegalno-djelovanje-sve-prijavili-dorh-u-1272371?fbclid=IwAR2qaDVSI2YSuBY8KsShB-PqV_sea49IYRbRFYp22-fjpRmgFeN9qvfb9vY

 

utorak, 25. rujna 2018.

Obišli smo lokalitet Jelenovac u Zagrebu za koji su nam građani dojavili kompletnu ilegalnu devastaciju državne šume u zaštićenom parku prirode.

 

nedjelja, 23.rujna 2018.

Aktivisti Zelenog odreda posjetili su Turopoljski Lug za kojeg smo primili dojavu o mogućoj pretjeranoj sječi šume.

 

ponedjeljak, 17. rujna 2018.

Vidrin Zeleni odred s TV Al Jazeera obišao je teško devastirane Vučje jame na Medvednici.

http://balkans.aljazeera.net/video/aktivisti-upozoravaju-na-prekomjernu-sjecu-suma-u-hrvatskoj?fbclid=IwAR3eSZpuEm-w3Hyyenyymd6kpXA6f8Q-nfEup1GFCgwmDDEwL2FIeXwQs8E

 

ponedjeljak, 17. rujna 2018.

Zeleni odred je na društvenim mrežama i Facebook stranici “Tko će prvi do bakice” pokrenuo akciju “Građani fotografiraju” u želji da potaknemo građane na suradnju, u prikupljanju foto materijala devastiranih šumskih predjela.

 

nedjelja, 16. rujna 2018.

Sa novinarima Al Jazeere posjetili smo neke ogoljene predjele Medvednice i upozorili javnost na pretjeranu sječu šume koja se iz dana u dan nastavlja sve većom brzinom:

http://balkans.aljazeera.net/video/aktivisti-upozoravaju-na-prekomjernu-sjecu-suma-u-hrvatskoj?fbclid=IwAR2mfp7ZaUW4GUU854qEjscpKO07FFrkgS6PN3Q_eqcgJs9QeL2P-Pk2JDk

 

subota, 15.rujna 2018.

Zeleni odred – forum braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija podržao je akciju “Očistimo smeće s naših jezera” u organizaciji ŠRU “Odra” iz Velike Gorice.
utorak, 11. rujna 2018.

Budući  da se veći dio devastiranih šuma i objekata u Hrvatskoj nalazi u granicama zaštite koje su određene direktivama EU i Nature 2000, Zeleni odred je organizirao tribinu “Moć i granice-Natura 2000” kako bi šira javnost saznala što znači i kako djeluje ta ekološka mreža.

Gosti tribine – Hrvatska agencija za okoliš i prirodu (HAOP): Aljoša Duplić i Ramona Topić.

 

subota, 1. rujna 2018.

Zeleni odred – 2. Marš za spas šuma Žumberka!

 

 

 

 

 

utorak, 28. kolovoza 2018.

Nacional o aktivnostima Zelenog odreda

https://www.facebook.com/Go253/photos/pcb.231639794194487/231639740861159/?type=3&theater

https://www.facebook.com/Go253/photos/pcb.231639794194487/231639770861156/?type=3&theater

 

 

subota, 25. kolovoza 2018.

Dotrščina danas–zaštićena spomen-šuma! 

https://www.facebook.com/Go253/photos/a.211805349511265/230885904269876/?type=3&theater

 

 

ponedjeljak, 20. kolovoza 2018.

  1. Marš Zelenog oreda za spas Medvednice!

https://www.facebook.com/mihaelalanarovare/videos/317572305454935/

Tko Će Prvi Do Bakice:

https://www.facebook.com/Go253/posts/226719618019838?__xts__[0]=68.ARDZubTpKcvFPHC8rZLt8x1bSHM5fBxeRz2JPPKa1uAMdaaI-ijLRfry0KYoKNQYiRzC3fi6LcQNcwnAkVhsxwXVQ4UbXrL05k8bTSoUhugbk4Lpghjk95rO-mYjsqyKlghxxWcnSMJn_8PZNqFTmVWlbxMeKFy_Mmgme7dxWqtV3uGvD1D5nQ&__tn__=C-R

https://radio.hrt.hr/clanak/vidra-na-sljemenu-se-zbiva-majka-svih-pljacki-devastacija-sume/176916/

Z1 TV:

https://www.facebook.com/z1televizija/videos/1092185564273370/?hc_ref=ART351KXD81CbspK-HsYxDGs-4SO_g2c9OjQbuDw85XgZFUgQp-J2EBAklqdVARYv5A&__xts__[0]=68.ARDrI7au9LCtQiht7ATW0MXP_Kxf-KqPQB0tgOnMEa5k5cnoAt8Oh27nj24RdwvA4LPH_2ptGsvPaGZDGiPKTAB9iZsDE35UjUxReDG_lRYmUaqDxHokQYwo_Z7WZCsxHtderJuCGV9y_Ppq-x1JBtU4_gEv5UeT76A5pNuv_KHKPOWVQAw8XA&__tn__=FC-R

 

 

nedjelja, 19. kolovoza 2018.

Zeleni odred danas u DW:

https://www.dw.com/hr/sljeme-nije-samo-o%C4%87elavilo-ono-se-devastira/a-45135817

Sljeme nije samo „oćelavilo“, ono se devastira!

Braniteljska udruga „Vidra – veterani i društvena akcija“, za ponedjeljak, 20. kolovoza, organizira prosvjedni marš na kojem će se upozoriti na devastaciju šuma u Hrvatskoj.

 

utorak, 14. kolovoza 2018.

Zeleni odred danas u Nacionalu✌️💪🌳🌲

 

 

nedjelja, 12. kolovoza 2018.

Danas smo bili na Snopljaku na Medvednici od 15-18 sati🌿💪

https://www.facebook.com/Go253/posts/219741768717623

 

 

nedjelja, 5. kolovoza 2018.

Zeleni odred u nedjelju ponovno organizira sastanak na otvorenom. Ovaj je puta izabrana nekad prekrasna i nedirnuta, danas teško ranjena Goršćica.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1758952694200341&id=1351842894911325

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1763481947080749&id=1351842894911325

Zahvaljujemo ZG-magazinu!

http://zg-magazin.com.hr/zeleni-odred-obisao-i-gorscicu/

 

 

petak, 3. kolovoza 2018.

Dana 3. kolovoza 2018. Gradskom smo Uredu za prostorno uređenje u Zagrebu službeno poslali zahtjev gdje uz poduži tekst i obilje dokaza o nezakonitoj, dugogodišnjoj devastaciji Medvednice!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1759874497441494&id=1351842894911325

 

 

 

 

 

 

 

subota, 21. srpnja 2018.

Neformalnom druženje Zelenog odreda kod sanatorija Brestovac na Sljemenu, u 10:00 sati; tu smo u miru nekad prekrasne šumske idile izmijenili stavove i ideje o zajedničkom djelovanju glede spasa sada već preteško devastirane Medvednice.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1734909743271303&id=1351842894911325

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1738955932866684&id=1351842894911325

Zahvaljujemo ZG-magazinu!

http://zg-magazin.com.hr/zaustavite-bespostednu-devastaciju-medvednice/#.W1XIPQ4L0zA.facebook

 

 

 

 

srijeda, 18. srpnja 2018.

Na Trgu žrtava fašizma u 18:00 sati, smo svima zainteresiranima na kraćem zajedničkom sastanku iznijeli svoj plan i program.

https://www.facebook.com/hrvoje.pavic.5836/posts/142765973280888

Post o jednoj od predstojećih akcija Zelenog odreda je u manje 3 sata podijeljen na društvenim mrežama sedamdesetak puta, a do večeri 315 puta (trenutno 376)!!!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1734224823339795&id=1351842894911325

 

 

subota, 14. srpnja 2018.

Novoosnovani Vidrin forum Zeleni odred predstavio se Zagrepčanima pred „ulazom“ na Sljeme, poznatim Tunelom.

http://veteranividra.hr/plakat-cu-sutra/

 

7. lipnja 2018.

Podržali smo građansku prosvjednu akciju 7.6.2018.ispred Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) u Zagrebu, koje je bio cilj upozoriti na veliki broj kaznenih prijava među kojima se nalaze i prijave udruga podnesene na temelju sumnje u nezakonito postupanje gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

https://www.facebook.com/gordana.pasanec/videos/2224910530882582/?t=0

 

27. svibnja 2018.

VIDRA je ponovno uz građane!
Grupe Elemental i Pips Chips & Videoclips u nedjelju su u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici pred oko 850 građana održale prosvjedni koncert u znak podrške Inicijativi STOP asfaltnoj bazi iz Donje Lomnice.

https://www.facebook.com/jasna.toys/videos/10216549968561061/?t=5

 

 

 

9. svibnja 2018.

VIDRA je inicirala i osnivanje građanske Inicijative za spas Parka prirode Medvednica“. Prvo javno predstavljanje Inicijative bilo je  u Zagrebu na Trgu žrtava fašizma, gdje je zajedno sa mnogim građanskim udrugama i inicijativama građana, članicama Koordinacije, sudjelovala na protestnom okupljanju pod nazivom „Izviždimo institucije!“.

 

 

 

 

 

3. svibnja 2018.

Mi, veterani Domovinskog rata okupljeni u VIDRAi i ovaj smo puta stali uz građane i kao jedina udruga bivših branitelja podržali jučerašnji građanski prosvjed na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.

 

 

 

26. travnja 2018.

VIDRA sa porukom “Građani uz građane” bila je jedina braniteljska udruga koja je podržala prosvjedni skup protiv izglasavanja prijedloga Plana za gospodarenje otpadom u Zagrebu.

 

22. travnja 2018.

Na Dan planeta Zemlje pridružili smo se prosvjednom skupu u Resniku u Zagrebu  kojem je od strane kriminalno nastrojenog gradskog rukovodstva predviđena sudbina mnogih zagrebačkih kvartova – da postane deponij smeća!

 

19. travnja 2018.

Na našu je inicijativu održana i 2. Koordinacija udruga, inicijativa i organizacija građana s područja grada Zagreba radi pokretanja zajedničkih projekata čija bi realizacija trebala rezultirati postizanjem boljitka za SVE stanovnike, ne samo Zagreba, već i cijele Hrvatske.

 

 

 

 

17. travnja 2018.

Podržali smo i preporučili portal Zg-Magazin u prikupljanju donacija neophodnih za daljnji nastavak rada. Zg.Magazin je popratio sve Vidrine akcije, te o njima  izvijestio promptno, objektivno i profesionalno.

 

09. travnja 2018.

Inicirali smo prvi sastanak  radnog imena „Koordinacija Udruga , Inicijativa i organizacija građana Grada Zagreba“ radi pokretanja zajedničkih projekata čija bi realizacija trebala rezultirati postizanjem boljitka za SVE stanovnike, ne samo Zagreba, već i cijele Hrvatske.

 

 

 

 

24. ožujka 2018.

Na zagrebačkom prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije  sudjelovali smo u odlično organiziranom kontraprosvjedu. VIDRA je ZA potpisivanje Istanbulske konvencije.

 

 

  

  

 

21. ožujka 2018.

 Na press konferenciji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića predsjednica VIDRAe Vesna Grgić se u ime veterana i bivših branitelja Domovinskog rata žestoko obratila gradonačelniku i izazvala prekid konferencije!

Uoči sjednice Gradske skupštine grada Zagreba

Trese li se vladajuća koalicija u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te zašto gradonačelnik ustraje na smanjenju plaća pročelnika – pitanja su na koja je gradonačelnik odgovarao novinarima uoči sjednice Skupštine. Oporba se sprema i za niz pitanja o radu gradonačelnika u proteklih godinu i pol.

Posted by Zagrebačka panorama on Thursday, March 22, 2018

Detaljnije u našoj objavi “Car je gol!

 

16. ožujka 2018.

Udruga građana Siget u pratnji VIDRAe danas je referentu Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet uručila potpise građana koji se protive rušenju zelenila u okrugu Brodarskog instituta u Zagrebu.

 

 

12. veljače 2018.

Povodom službenog diplomatskog posjeta Predsjednika Republike Srbije Hrvatskoj Vučića i mi smo organizirali “doček” koji su popratili mnogi mediji.

 

 

20. siječnja 2018.

Osnovali smo podružnicu i u RIJECI!

Vidra kreće sa konkretnim projektima čiju vrijednost prepoznaje sve više građana RH. Ponosni smo što su i Riječani među njima.

 

 

19. siječnja 2018.

Osnovana podružnica VIDRAe i u Puli!!

Sjajn primjer udruživanja bivših branitelja i “civila” u zajedničkom nastojanju da svojim entuzijazmom, znanjem i samoprijegorom u radu doprinesu boljitku RH. Za vd voditelja podružnice izabran je dipl.ing. Ivan Iskra.

 

  

 

—————————————————————————————————————————————

25.11.2017.

VIDRA uz Sigećane u Zagrebu  sprečava pomahnitalo divljanje vladajućih klika koje ne prežu ni od podržavanja protupravnog uništavanja privatnog vlasništva, kao i brutalne demonstracije sile u pokušaju još jednog od očitih pogodovanja odabranim moćnicima.

 

 

24.11.2017.

Na Ferenščici u Zagrebu organizirali smo intigantnu tribinu pod nazivom “Kako vladajućima reći NE!

 

27.09.2017.

Bili smo gosti tribine – II. MIROVINSKI STUP – KAZNA, A NE DOBIT!

U petak, 27.listopada 2017.godine u prostorijama Centra za kulturu Novi Zagreb, održana je javna Tribina na temu II-og mirovinskog sustava pod nazivom „Kazna, a ne dobit“ u organizaciji Udruge građana Siget.

 

 

 

16.09.2017.

VIDRA je podržala i “Prosvjed: Javna televizija za sve!”.

Neargumentirano ukidanje emisije HRT-a Hrvatska uživo posljednji je u nizu napada na Ustavom zajamčena prava javnosti da bude izvještena o svim zbivanjima u društvu, te napad na prava svake osobe na slobodu izražavanja i mišljenja.

 

 

13.09.2017.

 OSNOVANA JE BRANITELJSKA UDRUGA VIDRA!!!

U srijedu, 13. rujna 2017. naša Inicijativa VIDRAe je službeno registrirana kao Udruga.

 

 

 

 

06.09.2017.

Inicijativa podržava  Program ublažavanja posljedica siromaštva kroz socijalni dućan u Zagrebu.

 

 

03.09.2017.

OSNOVANA PODRUŽNICA U SUNJI!

Voditeljica Podružnice Azra Šarić.

 

01.09.2017.

VIDRA je zabrinuta za, po mnogima, brutalnu devastaciju šuma u Hrvatskoj, prisustvovala prezentaciji Hrvatskih šuma o planiranoj sječi i uzgoju mladica na Medvednici.

 

10.08.2017.

VIDRA i u Kutini!
Radni sastanak i dogovor sa simpatizerima oko osnivanje naše nove podružnice u Kutini. Predsjednik podružnice je Tomo Egredžija.

                                 

 

05.08.2017.

VIDRA se pridružuje građanima Sigeta u potpisivanju peticije u akciji “NE betonizaciji Sigeta” u Zagrebu. U subotu, 05. kolovoza potpisali smo peticiju protiv gradnje posovnog centra u Sigetu i pružili podršku stanovnicima koje, po već ustaljenom običaju, nitko nije pitao za mišljenje.

                                        

 

 

30.07.2017.

VIDRA BRANI SIGET!!!

U nedjelju, 30. srpnja, članovi VIDRE svojim su dolaskom podržali inicijativu „NE DAMO SIGET” koja je nastala kao odgovor na gradnju poslovnog kompleksa čime bi se devastirala postojeća ulična mreža, pješački pravci, vegetacija, kao i ambijentalna obilježja.

                                    

 

01.07.2017.

Članovi inicijative VIDRA posjetili su ruševine sanatorija “Brestovac” kao još jednog primjera nemara za našu kulturnu baštinu.

                                      

 

22.06.2017.

VIDRA u Čakovcu!

Radni sastanak i dogovor oko osnivanja podružnice Inicijative VIDRA-e u Čakovcu. Voditelj podružnice je Denis Šarić.

 

22.06.2017.

Inicijativa na prosvjednom skupu protiv preimenovanja Trga maršala Ttita u Zagrebu.

                                                   

20.06 2017.

Inicijativa VIDRAe podržava borbu “Zelene akcije”protiv nezakonite sječe stabla u Zagrebu!  

 

18.06.2017.

 Inicijativa VIDRA je u Travnom u Zagrebu podržala inicijativu građana “Ne ogradi oko Kvarta”.

VIDRA podržala inicijativu Ne ogradi oko Kvarta u Travnom