Hrvatskiji od Hrvata

10.02.2018.

Vanja Spirin:

Svojevremeno sam odlazeći na posao svakodnevno prolazio pored onog poznatog neslavnog šatora. Kako je to trajalo više od godinu dana nisam mogao ne primijetiti da govorom ti ljudi ne samo da nisu uz Zagreba, nego nisu ni iz Hrvatske, dobrim dijelom. Mrko su gledali sve oko sebe, u odorama, neki od njih i naoružani, a na manjem šatoru je bilo šatorsko krilo na kojem je pisalo HVO. Pa sam si ja mislio: kako HVO? Nije li to BILA vojska iz susjedne zemlje? Da ne govorimo o tome da je od rata prošlo već puno više od dvadeset godina i što se imaju ti odavno bivši vojnici iz druge zemlje u uniformama prešetavati po mojem rodnom gradu. Jesmo li to mi pod okupacijom ili su to neke permanentne maškare?

Koliko se svi iz danas vladajuće kaste pravili grbavi, jasno je o čemu se tu radi. Odrađuje se dug. Dobar dio vladajućih političara, pa i vrlo problematični, Zoran Milanović, porijeklom su iz BiH i normalno (barem za njih) je da BiH Hrvate smatraju puno boljim Hrvatima od domovinskih Hrvata. Drugo, stara je doktrina da ukoliko na narod ideš silom, nećeš na njih poslati njegove sugrađane, nego nekoga tko ne voli one protiv kojih ide, u ovom slučaju Zagrepčane.
Tako je vjeroučitelj Bagarić između ostalih svinjarija rekao da bi nepoćudne građane Zagreba i Rijeke trebalo poubijati i nabiti im glave na kolčeve, sve u maniri negdašnjih osvajača iz njegove stvarne domovine, koja nije Hrvatska. Modernija verzija njegove vizije ne uključuje kolce i jatagane, nego pištolje i plinske boce.

Česta izreka tih momaka je “Da nije bilo nas, svi bi vi danas govorili na ćirilici”. Pa si ja mislim na koji su oni način toliko zadužili Hrvatsku da su oni bitniji i vlasti draži od nas, Hrvata, koji smo branili svoju zemlju? Naime, među mojim suborcima, od nas tristo pedeset njih je bilo doslovno petorica. I, budući da bez njihove pomoći mi nikako ne bi pobijedili, kako to da je HV sudjelovala u ratnim operacijama tamo kod njih, jer bi inače izgubili? Logika tu nekako ne štima.

Ono što je stvarni problem, netko bi rekao i teška svinjarija, da svi građani Hrvatske moraju po sili zakona do kraja života financirati plaćenike koji su u Zagreb došli stvarati nered, od šatora, do prijetnji krvlju djevojčici u parku na Savici, kao i one druge, koji su se možda i borili, a da nisu u životu ni kročili u Hrvatsku.
Zašto mi njima moramo davati puste milijune, osim što su zadužili vladajuću garnituru svojim paravojnim destruktivnim djelovanjem? Ne želim, neću.
I opet, standardno, sad već papagajski ponavljano pitanje. Zašto se nitko protiv toga ne buni? Hrvati, porezni obveznici, branitelji, gdje ste sada kada ste najpotrebniji? U Irskoj? Ili Njemačkoj? Ili se poznata hrvatska hrabrost toliko potrošila u Domovinskom ratu da su danas pravi branitelju mu mišjoj rupi, a lažnjci i HVO likovi su jedini koje možemo vidjeti?
Jesmo se za to borili?
U Jugi je jedan narod bio definitivno protežiran, pa Hrvati nisu htjeli biti u takvoj zemlji.
Po čemu se ovo sada razlikuje, da smo građani drugog reda u vlastitoj zemlji?

 

Podijelite:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *