Lijepa naša ustaška

06.02.2018.

Vesna Grgić:

Bila sam braniteljica u Domovinskom ratu. Dragovoljka. Veteranka. Punih 1066 dana i noći strave. I ponosim se time.
Nitko na frontu me nikada nije pitao da li dolazim iz ustaške ili partizanske obitelji. Nitko to ´91. nije nikoga pitao. Barem ne oni časni ljudi s kojima sam dijelila rov i kojima je sloboda bila prva i jedina misao, ponos u strahom izranjavanom srcu. Tada to nije bilo važno. Želja za slobodom nas je ujedinila. Znali smo kako čedi reći ne. Znali smo kako zaustaviti krvožedna četnička divljanja, no znamo li danas zaustaviti sve opasnija ustaška divljanja?
Znamo li kako zaustaviti bezumlje koje sve više preplavljuje sve ono za što smo se borili?

Danas se stidim.
Moji su se „dečki“ s fronta negdje pogubili, pognuli glave, a mnogi se i posakrivali u siguran mrak letargije i nemoći. Mnogi od njih nijemo prolaze, skreću pogled pred ponovnom eskalacijom mržnje, neskrivenim pozivom na prolijevanje krvi, pred znakovljem profašističke, koljačke, izdajničke i gubitničke bijede, zvane NDH.

Koliko će još dana proći kad će nam se djeca nacerenih lica sa okrvavljenim noževima u ruci početi hvaliti fotografijama sa ljetovanja? Koliko će tjedana proći dok nam djeca u školi ne budu morala nositi crne odore i klicati nekom novom, poremećenom poglavniku?
Hoćemo li zajedno sa svojom djecom pobjeći u neku daleku zemlju što dalje od sveprisutnih osuđujućih pogleda naših sugrađana kojima smo obećali bolje?
Jesmo li se za to borili? Da šutimo dok nas nemilosrdno gaze? Ja svakako nisam!!

Ipak, znam i vjerujem da hrabrih i neustrašivih srca među nama, časnim braniteljima još uvijek negdje ipak ima.

Ovom ludilu moramo reći NE!

LIJEPA NAŠA USTAŠKA

Podijelite:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *